Alles moet op de schop, anders raakt het geld niet op

“Utrecht had al enorm tekort op budget, daar komt nog eens 40 miljoen euro bij” kopte RTV 5 februari j.l. Dat weerhoudt de gemeente er niet van om het geld met bakken tegelijk over de balk te blijven gooien.

Reconstructie van stukje Europalaan, ruim 10 miljoen. Vier  rijstroken, blijven vier rijstroken. Alleen de bus rijdt niet meer aan de buitenkant maar aan de binnenkant. Kost niet alleen heel veel geld, maar ook heel veel bomen.

Reconstructie Amsterdamsestraatweg tussen de Weerdsingel en Marnixlaan. Kosten: 10 miljoen. Aan het profiel verandert niets. Asfalt wordt vervangen door asfalt. Kost niet alleen heel veel geld, maar ook heel veel bomen.

Over de Amsterdamsestraatweg nog even: aanvankelijk zou alleen het fietspad 40 cm worden verbreed. Dat vond het college zonde van de 8 miljoen die beschikbaar was. En dus werd besloten de hele straat op de schop te nemen, van gevel tot gevel.

De Weerdsingel moet ook op de schop, want daar was geld voor opzij gelegd. Herstraten is heel goed mogelijk, maar te goedkoop. En dus komt alles ook daar onder het asfalt.  Jammer van de knoert ouwe bomen, want volgens de Stadsingenieurs moet er tussen het nieuwe asfalt en de bomen toch echt een afstand in acht genomen worden van 6 x stambreedte (= 3 meter).

Wethouder Lot van Hooijdonk van GroenLinks moet het ontgelden, maar wie de wethouder ook is, ambtenaren maken de dienst uit. In dit geval de ambtenaren van de dienst Stadsingenieurs. Alles moet op de schop, want anders raakt het geld niet op en wordt bij de volgende begroting besloten dat Stadsingenieurs wel met wat minder toe kan.